22 Şubat 2017 Çarşamba

Güveçte tereyağlı kaşarlı mantar




Malzemeleri
 -Mantar
-soğan
-kırmızı biber
-yeşil biber
-kaşar
-baharatlar (tuz karabiber pulbiber)


Mantarı güzelce yikayip sirkeli suda beklettikten sonra dilim dilim dograyin sonra sogani biraz uzun uzun dograyin biberleride yuvarlak bir şekilde dogradiktan sonra malzemelerin hepsini güveçlere doldurup baharatlayarak üzerlerine küçük parçalar halinde tereyağ koyup fırına atın. Yemek pistikten sonra uzerine bolca kaşar randesi döküp tekrar firina verin 2-3 dk sonra çıkarın.
Hafif bir akşam yemegi Afiyet olsun 😊

Çilekli Cheskek



Biskuvileri rondodan çekin. Tereyağını eritip içine karıştırın. Hazırladığınız karışımı 26 cmlik kelepçeli kalıbın dibine bastırarak eşit miktarda yerleştirin. Dr. Oetker çiz kek yap'i üzerindeki tarife göre hazırlayın. Biskuvili tabanın uzerine yerleştirip  en üstüne de istediğiniz sos çeşidinden koyun. Ben kolaya kaçtıgım için hazır çilekli sostan kullandım siz kendinizde hazırlayabilirsiniz tabi 😃
Çiz kekimizi 1 gün dolapta beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Ben aşkla yerim kendilerini 😆

ÇITIR BÖREK





Malzemeleri -Yufka
Sosu için;
-4 yemek kaşığı Un
-1 yemek kaşığı Sirke
-1 su bardagi Su
-1 su bardağı sıvıyağ

Sos malzemelerini bir araya katıp karistirin.
Yufkayi komple açıp yarısına hazirladiginiz sosu sürün. Sürdüğünüz sos arada kalcak şekilde yufkayı ikiye katlayın ve sigara böreginin buyuk versiyonu seklinde 4e yada 5e bölün. iç harcı ıçin ne hazirladiysaniz (kıyma,patates,peynir) iç harcinida koyup sarin. Üzerine kalan sosdan sürüp yumurta kullanmayin. Ben 200 derecede hizli pisirdim ama dikkat edin yakmayin. Çıtır çıtır çok lezzetli bir börek oluyor mutlaka deneyin afiyet olsun😊

21 Şubat 2017 Salı

Bayatlamayan poça




Merhaba bugun size  guzel bir poça tarifi vericem bayatlamayan ve agizda dagilan kolay ve pratik bi tarif çat kapi gelen misafir için. Şimdi tarife gelelim
Bayatlamayan poça
1yumurta
1kabartma tozu
1şişe sade maden suyu
1 su bardaği sivi yag
Yarim margarin yada tereyağ
1 çay kaşigi şeker
Tuz
Göz karari un

Uzeri için
Yumurta sarısı
Susam

Hazirlanişi
Undan havuz oluşturun bütün malzemeleri  ekleyip yogurun çok yumuşak bir hamur elde edilecek. Zamaniniz varsa 1 saat bekletin yoksa bekletmesenizde olur. Poçalara şekil verip (ister sade ister peynirli) üstüne yumurta sarısı sürün ve susam serpip fırında 200 derecede pişirin.şimdiden afiyet olsun :)

pratik gözleme




Size pratik gözleme :) Hiç hamur yoğurmakla uğraşmayın
Firindan ekmek hamurunu alın ve unla hamuru kivama getirerek top top yapin gözleme şeklinde açarak icini istediginiz malzemeyle doldurup kapatin. Kisik ateşte tavada iki tarafinida eritilmiş tereyagı sürüp pişirin.
Herkes yufkayla verir kolay gözleme tarifini ama ekmek hamuruyla daha lezzetli daha yumuşak oluyor ;) afiyet olsun

20 Şubat 2017 Pazartesi

Maklube





MALZEMELER
Sotalik tavuk
2 adet patates
2 adet patlican
1 su bardağı pirinç
kızartmak için sıvıyağ
yeterli miktarda tuz

HAZIRLANIŞI
Önce tuzlu suda tavuğu haşlayın,daha sonra patatesi ve patlıcanı istediğiniz şekilde kesip kızartın. Ayrı bir yerde yağının süzülmesi için bekletin Ayrıca pirinci de sıcak tuzlu suda ıslayın.Pişirilecek tencerenin teflon olması şart. Tencereye tavukları dizin ve hafifçe bastırın sonra sırayla patates, patlıcan ve yıkanmış, suyu süzülmüş pirinci de en üste gelecek şekilde tencereye dizin. En son tavuğu haşladığınız suyu yavaşca tencerenin kenarından kepçe ile dökün, dilerseniz biraz tereyağıda atabilirsiniz. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Tavukların kızarması için 5 dakika kadar daha ateşte tutup ateşi kapatın. Demlenmeye bırakın, servis yapacağınız zaman büyükçe bir servis tabağına ters çevirin. Afiyet olsun

Basit Un Kurabiyesi



Malzemeler:
-250 gram oda sicakliginda yumuşamiş tereyağ
-1 su bardağı pudra şekeri -Yarım su bardağı siviyağ
-1 tatlı kaşığı kabartma -4 su bardağı un

Yapılışı:
Tereyağ pudra şekeri ve siviyag derin bir kapta krema kivamina gelene kadar karistirin. 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve un olçümüzü azar azar ilave ederek yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parcalara bölünüp yuvarlanan kurabiyeler önceden ısıtılmış 180 derecede 20 dakika kadar pişirilir. 

19 Şubat 2017 Pazar

Tuzlu Kurabiye



Hayatınızda hiç bukadar güzel bir kurabiye yediniz mi acaba 😉
Hemen tarifi veriyorum sizde pastanedekilerden vazgeçiceksiniz üstelik daha sağlıklı 
Tuzlu kurabiye

Malzemeleri
-200 gr tereyağ
-1 çay bardağı zeytinyağ -2 yumurta birinin sarısı üzeri için ayrılacak
-Yarım türk kahvesi fincanı elma sirke
-1,5 tatlı kaşığı tuz - 1 adet küp şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 3 tatlı kaşığı unlu mahlep
- Alabildiği kadar 
Hazırlanışı :

Un hariç bütün malzemeleri birbiriyle yoğurun. Iyice karışınca yavaş yavaş un ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde edin. 
Istediğiniz şekli verip üzerine yumurta sarısı ve susam serperek 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kizarana kadar pişirin. 
Afiyet olsun 😊

Beyaz Lahana Dolması

                       

Mazemeler
1 su bardagi pirinç
Yarim kilo kıyma
Karabiber
Sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salça
Yarım yemek kaşığı biber salcasi
2 adet kuru soğan
İsot

Buyuk tencere icinde lahanalari kaynatin.
Dolma içi için sıvıyağ ekleyerek bütün malzemeleri karıştırın. Damak lezzetinize göre içine, soyledigim baharatlardan ekleyin. Sarıp dizdikten sonra üstüne salcali su yapip dolmalari biraz gecicek kadar ekleyin. Istege bagli tereyag ekleyebilirsiniz. Kaynayana kadar yüksek atese koyun kaynadiktan sonra altını kısın.
Beyaz lahana dolmasinin tek püf noktasi; nekadar bol kiymali yaparsaniz okadar lezzetli olur. Birde lahana seciminin dolmalik olmasina özen gosterin. Afiyet olsun 😊