19 Şubat 2017 Pazar

Beyaz Lahana Dolması

                       

Mazemeler
1 su bardagi pirinç
Yarim kilo kıyma
Karabiber
Sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salça
Yarım yemek kaşığı biber salcasi
2 adet kuru soğan
İsot

Buyuk tencere icinde lahanalari kaynatin.
Dolma içi için sıvıyağ ekleyerek bütün malzemeleri karıştırın. Damak lezzetinize göre içine, soyledigim baharatlardan ekleyin. Sarıp dizdikten sonra üstüne salcali su yapip dolmalari biraz gecicek kadar ekleyin. Istege bagli tereyag ekleyebilirsiniz. Kaynayana kadar yüksek atese koyun kaynadiktan sonra altını kısın.
Beyaz lahana dolmasinin tek püf noktasi; nekadar bol kiymali yaparsaniz okadar lezzetli olur. Birde lahana seciminin dolmalik olmasina özen gosterin. Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder