Mazemeler
Bifteklik Tavuk
Sosu için
3 tatli kaşigi tatli toz biber
1 tatli kaşigi karabiber
2 tatli kaşigi tuzot (marketlerde satiliyor)
Yarim çay bardağı sivi yağ
Yapilişi
Öncelikle sosu hazirlayalim geniş bir kabın içine pulbiber karabiber ve tuzotu koyalim sonra içine yarim çay bardağı sivi yagi koyalim hepsini çirpalim sosu çirpdiktan sonra tavuklari her iki tarafini iyice sosa batiralim hepsini sosa batirdikdan sonra geniş bir borcama dizelim yarim saat dolapta bekletelim yarim saat bekledikten sonra tavaya kızarcak kadar sivi yağ koyalim. Yağ kizdiktan sonra tavuklari koyalim her iki tarafi kirmizi olana kadar tavanin agzini kapali tutarak kısık ateşte yavaş yavaş kizartalim kizardiktan sonra patates ile servise hazir. afiyet olsun. :)
Ben çok severim ve sık sık da yaparım bu şekilde. Göğüs etini sevmem ama çok kuru gelir bana..
YanıtlaSilBana tavuk olsun yeter her yerini her turlu yerim :))
SilEllerine sağlık canım:) tavuk gerçekten her haliyle kurtarıyor çalışan bayanları. Ben de pratik olduğu için tercih ediyorum;)
YanıtlaSilTesekkur ederim canim :)
SilAfiyet bal olsun.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım :)
SilHarika
YanıtlaSil😊😊
Silİştah açıcı bir blog bayıldım :))ellerinize sağlık .
YanıtlaSilTeşekkür ederim 😊
Silİştah açıcı bir blog bayıldım :))ellerinize sağlık .
YanıtlaSil